Vinterkurs på temat "Farliga hundar"

 

En arg hund är en potentiellt farlig hund, det anser de flesta. Men ilska kan alla hundar visa. För aggressivitet är samtidigt ett naturligt beteende hos hunden vars mekanismer vi människor behöver lära oss förstå. Ett livsnödvändigt beteende som kan utlösas av rädsla, vilja att försvara sin flock eller sin föda, smärta, sjukdom och en mängd andra orsaker.

I samhället finns idag en väldigt liten acceptans för hundar som visar problembeteenden där aggressivitet är en del av problembilden. Lagen om tillsyn av katter och hundar har dessutom på senare år tolkats så strikt att hundägaren blir närmast rättslös och hunden än mer utsatt.

Men hur utvecklas en hund till en ”farlig” hund och kan vi hundägare göra något för att förhindra det? Är vissa hundraser mer aggressiva än andra? Går det att ”bota” en hund som utvecklat problembeteenden? Och hur kan vi som hundägare uppträda ansvarsfullt både gentemot hunden och omgivningen?

Dessa viktiga och intressanta frågeställningar tar vi upp i vinterns teoretiska kurs. Ta chansen att vara med och lära dig mer om din vän hunden!

Kurslitteratur: ”Farliga hundar”, Kerstin Malm

Kursavgift: 800:- och då ingår kurslitteraturen. Medlemskap i Karlsborgs BHK krävs också, för fullbetalande medlem 485:-. För andra typer av medlemskap se hemsidan. Avgiften betalas i förskott till klubbens postgiro 135087-5 senast 4/1.

Aktuella datum/tider: Onsdagar 18.00-20.15 med start torsdag 17 januari. Plats: klubbstugan, Tallåsen. Totalt 8 kurstillfällen, 24 studietimmar

Kursledare: Carina Johansson, SBK A-instruktör

Anmälan: Till Carina, 0767-730312 senast 4 januari